top of page

טיפול בילדים

 

כיצד ניגשים לטיפול בילדים?
 

שפתם הטבעית של ילדים היא שפת המשחק. בתוך הגבולות הבטוחים של המשחק יכולים הילדים להביא תכנים תוקפניים, מעוררי חרדה וכואבים, וכן לבטא תקוות ומשאלות. המשחק יוצר ריחוק מסוים מן החוויה עצמה ודווקא משום כך מאפשר לילד לבטא את עולמו הפנימי באמצעותו. כך, מתאפשר העיסוק בתכנים נפשיים משמעותיים ועיבודם באופן שאינו מאיים.

בטיפול דינאמי בילדים בכלל, העבודה הטיפולית נעשית לרוב בתוך מרחב משחקי. יצירת הקשר היא מטרה טיפולית ראשונה במעלה בכלל, ועם ילדים בפרט. נושא האמון בעולמו של הילד שברירי. המטרה שלי בפגישה ראשונה עם הילד היא שהוא יגיע לפגישה השנייה. ובהמשך- שתהיה לו בחדר חוויה מכילה ומשמעותית.

דרך בובות, חיות, קלפים, ארגז חול ועוד אמצעים משחקיים, הילד מגלם דמויות שונות, מציג משחקי תפקידים עם המטפל ונחשף העולם הפנימי באופן המותאם לגילו ולמצבו של הילד. הביבליותרפיה מאפשרת שפה נוספת בחדר שביכולתה לקדם מאוד את הטיפול ובתוכה מתאפשרת התייחסות לתכנים נפשיים העולים במשחקו של הילד ועיבודם. כמו כן, ניתן להקריא או לספר בע"פ לילד סיפור הקרוב לתכנים המעסיקים את עולמו ולהשתמש בסיפור לעבודה טיפולית רגשית. בנוסף, ניתן לשלב בטיפול אומנות פלסטית ויצירה. עם ילדים בגילאים בוגרים יותר ניתן לשלב גם משחקי קופסא וכן לאפשר כתיבה של הילדים בטיפול. כל חוויה של הילד היא סיפור. דרך התייחסות לחוויה כאל סיפור ניתן לבחון עם הילד נקודות מבט חדשות ולתת מילים לחוויותיו ולתחושותיו.

bottom of page